Na de moeizame zege op Machelen, kreeg WKII afgelopen weekend Maarkedal op bezoek. De thuisploeg mistte een paar basisspelers, maar kon wel terug rekenen op sterkhouder Jeroen Malfroy.

Het begin van de wedstrijd, waar WKII niet slecht begon, was meteen een voorbode voor wat een fysieke wedstrijd zou gaan worden. Maarkedal stond met een sterke ploeg, maar WKII kent een sterke thuisreputatie. 

 

De thuisploeg vond moeilijk de voetballende oplossing en dat resulteerde in grote kansen voor Maarkedal. Maar net zoals afgelopen weken konden we rekenen op onze verdediging en sluitstuk Tibo Verbeken om de 0 op het bord te houden. WKII probeerde via de omschakeling aan kansen te geraken en liet de bal aan Maarkedal. Een brilscore met de rust, waar vooral de thuisploeg vrede met kon vinden. 

Het tactisch plan moest anders, en werd ook bijgestuurd. WKII speelde compacter en kon het evenwicht herstellen. Maar het overwicht dat de thuisploeg even had werd meteen afgestraft. Via een snelle vrije trap kon Maarkedal de achterlijn halen en werd de bal panklaar voor doel gelegd. De perfect uitgevoerde counter werd simpel tegen de netten gelegd door de diepe spits. Het eerste tegendoelpunt in de competitie maakte de thuisploeg wakker en kon steeds gevaarlijker worden. De match werd in handen genomen, maar werd pas in de laatste 5 minuten omgezet in een doelpunt. Arno Stevens pijnigde de verdediging van Maarkedal met zijn snelheid. Hij legde de bal achteruit naar Mathias Dhondt, die op zijn beurt de bal voor doel bracht. De centrale verdediging wou de bal in hoekschop werken, maar deze werd net voor de achterlijn onderschept door Davy Goessens. Hij kreeg de bal terug voor doel waar Arne Houck de gelijkmaker binnen trapte. De thuisploeg wou er nog een slotoffensief aan breien, maar kon niet meer voor groot gevaar zorgen.

Een 1-1 gelijkspel waar vooral de thuisploeg blij mag mee zijn. Het geleverde spel was niet goed genoeg en zal volgende week een stuk beter moeten. Vrijdag gaan we naar Houtem waar een jonge ploeg ons opwacht op het kunstgras.

Volgende wedstrijden

Laatste uitslag

WK II - Windeke: 0 - 3
Denderhoutem - WK Dames: 3 - 0
WK I - Ronse: 4 - 0

Topscorer

Eerste ploeg
32 doelpunten
Korneel Merchiers

11 doelpunten
Jens De Neyer

7 doelpunten
Alin Van Audenhove

5 doelpunten
Robbe Van Der Stichelen
Robin Van Hamme
Wouter Van Den Borre

4 doelpunten
Tim Gabriels
Symen Crompthout
Gilles Missine
Hannes Pieters

3 doelpunten
Tijn Crompthout

1 doelpunt
Kiaran De Sutter
Hannes Browaeys
Jeroen Malfroid
Lance De Winter
Gilles Porrez
Tom De Mets

Beloften
20 doelpunten
Robin Van Hamme

6 doelpunten
Alin Van Audenhove
Davy Goessens

4 doelpunten
Seppe De Cocker
Nebi Krasniqi

2 doelpunten
Kiaran De Sutter
Gregory Hok-Ahin

1 doelpunt
Tom De Mets
Jeroen Malfroid
Hannes Pieters
Quinten Eeckhout
Jens De Neyer
Tijn Crompthout
Wouter Van Den Borre

Dames
8 doelpunten
Marie Van Audenhove

6 doelpunten
Anne De Pauw

4 doelpunten
Maxine Lapin

3 doelpunten
Jolien Platteau
Yoni De Troyer
Margot Missine

1 doelpunt
Herlinde Smis
Karen Van Eeckhoudt
Kirsten Blondia
Justine Van Vreckem
Tessa Dobbelaere